Varmt i soveværelset? Tag en overnatning i haven

Varmt i soveværelset? Tag en overnatning i haven

august 4, 2019 0 Af TEXTA

Er du træt af at vågne op badet i sved, fordi der er noget nær en million grader varmt i dit soveværelse? Så skal du overveje at tage en overnatning i haven. Med frisk luft omkring dig vil du uden tvivl komme til at sove som en drøm. Her får du en guide til den perfekte udendørsovernatning.

Først og fremmest: Telt

Hvis du vil sove i haven, skal du have fat i et telt – i hvert fald medmindre, du er så heldig at have en shelter. Dit telts primære formål er at skærme for vind og vejr, og derudover holder det en del dyr ude. Desuden ville det nok for de færreste virke naturligt at lægge sig til at sove midt på græsplænen uden den mindste form for dække omkring sig. Teltet giver altså mening på flere måder. Du kan finde massevis af forskellige telte på markedet, så uanset dine krav og ønsker, kan du finde dig et godt telt.

Undgå at blive ædt op af myg

Dit telt kan umiskendeligt holde en del dyr – og herunder myg – ude. Det kan dog fortsat være en god idé at supplere med et myggenet, hvis ikke du vil blive ædt levende. Myggene har det med at snige sig ind ad teltåbningen så snart, de har mulighed for det. Uanset hvor meget du passer på, vil du derfor med stor sandsynlighed kunne høre den faretruende summen, når du lægger dig til at sove. Med et myggenet er du godt beskyttet, så du kan sove i fred og ro fra myg og andre insekter.

Sov som prinsessen på ærten

Der er mange mennesker, der godt kan lide at sove på et lidt hårdere underlag. Dog er det nok alligevel de færreste, der holder af at sove direkte på jorden. Når du planlægger den helt store overnatning i haven, skal du derfor sørge for, at du har en ordentlig madras. Det er oplagt at bruge en luftmadras til formålet, hvis du har en sådan. Har du en foldemadras til rådighed, kan du også med fordel sove på denne. Så kommer du i hvert fald til at sove godt, og i modsætning til prinsessen på ærten vågner du ikke gul og blå morgenen efter.

Vær forberedt på lidt af hvert

Når du sover ude i haven, skal du sørge for at være godt forberedt. Det vil sige, at det eksempelvis giver god mening at have en lommelygte eller pandelampe med dig ud, så du nemt kan orientere dig, selvom mørket er faldet på. Desuden er det fornuftigt eksempelvis at tage lidt vand med ud, så du ikke skal indenfor, hvis du bliver tørstig i løbet af natten. En ekstra trøje kan ligeledes være fornuftig at have med, hvis du skulle komme til at fryse.

At sove udendørs er skønt på flere måder. Medmindre du har aircondition indenfor, er der køligere udendørs. Dertil kommer, at den friske luft får dig til at vågne særligt frisk og veludhvilet, og at det ganske enkelt er hyggeligt at sove i telt. Der er altså flere gode grunde til at tage en overnatning i haven. Har du børn, vil de helt sikkert elske det.