Gør flytningen så behagelig som mulig

juni 3, 2021 1 Af admin

At flytte kan være en stressende proces, det er ikke altid lige sjovt, og kan være en kompliceret proces, som ofte ikke er helt gennemskuelig, og nem at finde ud af, hvis man som mange af os, ikke gør det for ofte.

Selve det at finde et hus, og få solgt sit eget kan være kompliceret nok, men selv når man har fået solgt huset, og fundet sit nye sted at bo, så kan overgangen være kompliceret, og slet ikke nem. Der er så mange kontrakter og praktiske ting man skal have styr på, og når man nu har fundet huset, så vil man da bare gerne have at selve handlen forløber nemt, og uden problemer, så man kan nyde sit nye hjem i ro og mag.

Få en boligadvokat og lav et advokatforbehold

Skal du til at overtage et nyt hus, eller sælge det gamle, så er det ofte en god ide at få en advokat, som kan kigge alt papirarbejdet igennem, og sikre, at det ser pænt ud, og er en god aftale for begge parter. Samtidig så kan det være en god ide at indskrive et advokatforbehold i købsaftalen, dette betyder at både sælger og køber kan springe fra, hvis det skulle vise sig, at deres advokat fraråder aftalen.

Dette er sælgers eneste mulighed for at kunne springe fra, ellers er køberne nemlig beskyttet af fortrydelsesretten. Som giver køberen mulighed for at springe fra lidt tid efter, at kontrakten er underskrevet, selvom køberen er beskyttet af fortrydelsesretten, så er det altså stadig bekosteligt, da det nemlig koster 1% af købsprisen at springe fra efter, at kontrakten er underskrevet, det er altså ikke gratis for køberen heller.

Derfor bør det klart overvejes fra begge parters side at få lavet et advokatforbehold. Du kan læse mere om advokatforbehold ved boligkøb her, og også læse mere om de forskellige fordele og muligheder som det giver.

Få hjælp fra venner og familie

Som sagt så opfatter mange boligkøbet som en stressende periode, som er svær at komme igennem alene, det er derfor en god ide at søge hjælp hos venner og familie, dette gælder både når det kommer til hjælp med selve flytningen og bare at høre deres råd, og erfaringer med at flytte kan også betyde en del.

De kan sikkert give nogle gode råd, og de har måske nogle forlag til gode flyttefirmaer osv.