Undgå indbrud i julen – Få tjek på dine låse

Undgå indbrud i julen – Få tjek på dine låse

december 14, 2020 0 Af admin

Julen er højtid for andet end hygge, det er også højsæson for indbrud. Undgå at komme hjem til et hus der vender på hovedet og sørg for at sikre dit hjem på bedt muligt vis. 

Når vi samler os sammen i højtiden for at fejre jul eller julefrokoster står hjemmeadressen tom og udgør en fristelse for langfingrede typer. Jo sværere det er at bryde ind, jo bedre er du sikret imod at det er netop dit hus de vælger. 

Her kan du læse mere om, hvad du skal gøre for at sikre dig bedst muligt mod indbrud. 

Sådan undgår du indbrud, start med låsene.

Sørg for at dine låse er så sikre de kan være og få dem tjekket af en professionel. Uanset behovet, så kan du få glæde af at få kigget dine låse igennem. Undersøg mulighederne læs mere om systemlåse her.

En professionel kan også vejlede dig i hvilken type lås og låsesystem der passer til netop din boligtype og familie. Låsesystemer i dag er bore og dirkesikre og derfor en god sikring af hjemmet.

Brug naboerne

Aftal med naboerne at i holder øje med hinandens boliger. Og giv dem besked når du er bortrejst. Det kan også være, at du kan lokke naboerne til at holde deres bil i din garage, eller tørre tøj på dit tørrestativ, det gør at det ser ud som om der er nogen hjemme ovre hos dig. 

Ligeledes så få dem til at tømme postkassen, og gør det også selv som det sidste inden du tager afsted. Det er et af de første steder tyven tjekker. 

Sociale medier og telefon

Selvom vi gerne vil dele vores ferieglæde på de sociale medier, så er det også et sted tyven kan tjekke om du er bortrejst, tænk derfor over, at det kun er de rigtige mennesker som kan se at du ikke er hjemme. 

Vinduer

Alle vinduer skal selvfølgelig være lukket med begge hængsler på. Og så må det gerne se lidt levet ud når man kigger ind i huset. Du kan købe et tænd sluk ur som sørger at det ser ud som nogen opholder sig i huset. 

Når du har opdateret dine låse, vil det være sværere at bryde ind i dit hus. Sker det dog alligevel, så er et sikkert hus også en sikring af, at du kan få erstatning via din forsikring. 

Mere om systemlåse

Denne type løsning bliver ofte brugt i firmaer, lejlighedskomplekser eller udlejningsejendomme. Dette skyldes at det er simpelt at styre centralt, og du kan have en enkelt nøgle som giver adgang flere steder. 

En bruger kan have en nøgle, som giver dem adgang til opgangen, men også er adgangsgivende til deres kælderrum, som er unikt for hver beboer. 

Mange firmaer benytter sig også af denne type løsning, som muliggør at de ansatte kan komme ind, men stadig fastholde at kun bestemt nøgler har adgang til bestemte rum. 

Denne type løsninger kaldes mekanisk eller elektronisk adgangskontrol eller låsesystemer