Tips til at finde den helt rette seng

Tips til at finde den helt rette seng

august 16, 2019 0 Af admin

Når det kommer til at vælge den rette seng, er der mange ting at have i tankerne. Find en seng, der bedst tager højde for er, hvor mange penge du er villig til at bruge på en den, hvor miljøvenlig den skal være, hvorvidt den skal være allergivenlig, og hvordan man kan finde den mest behagelige seng givet disse restriktioner. Desværre findes der ikke én seng, der passer til alles behov. De er alle unikke til din specifikke situation. Vi vil her gennemgå nogle tips til, hvordan man kan finde den bedste seng givet ens præferencer.

Sengens størrelse

Først og fremmest må man tage stilling til, hvor stor sengen skal eller overhovedet kan være. Generelt er det bedre rent ergonomisk at have en stor seng, for hvis den er for lille, får man ikke den nødvendige støtte og kan ende op med at ligge forkert, hvilket kan vække én op. Dog vil sengens størrelse altid være begrænset af, hvor stort soveværelset (eller hvor end sengen skal stå) er, og hvor meget plads man er villig til at opgive til sengen. Som en tommelfingerregel bør sengen mindst være 20 cm længere end en selv, og hvis man sover alene, skal den være minimum 90 cm bred. Dertil ville det fungere godt med en trekvartsseng på 120×200 eller 140×200. Skulle man også en sjælden gang sove to i den, vil den også passe fint til det. Hvis man hver dag skal sove to i den, bør man imidlertid overveje at købe en større. En der minimum er 180 cm bred.

Vælg den rette sengemodel

Er der blevet taget stilling til sengens størrelse, er det næste skridt at vælge den rette sengemodel. Her er der overordnet set tre forskellige typer: en boxmadras, kontinentalseng og en elevationsseng. Hvis ens budget er begrænset, er det bedst at købe en boxmadras, da de både generelt er billigere, men også fordi en god boxmadras som regel er bedre end en billig kontinental- eller elevationsseng. I sidstnævnte tilfælde, kan kvaliteten være blevet forringet for at nå ned på den pris. Dog er der ingen tvivl om, at hvis man har flere penge sat af til en seng, er den mest behagelige model, der ikke benytter teknologi, en kontinentalseng. Denne består af to bodmadrasser, en eller to springmadrasser og en topmadras. Derfor er denne seng også meget høj, men giver til gengæld god komfort og ergonomisk støtte. Har man smerter i nakke, ryg eller lænd kan det være en god idé at investere i en elevationsseng. Denne kan hjælpe dig med at komme op ved, at man kan hæve hovedgærdet og fodenden ved brug af en fjernbetjening eller smartphone. Desværre er det også den dyreste model.