Tips til at energioptimere din bolig

november 21, 2022 0 Af admin

Hvis du vil spare penge på elregningen, og samtidig gøre din bolig mere energieffektiv, så er her nogle tips til, hvordan du kan komme i gang. Det kan være alt fra at isolere dit hus bedre til at skifte glødepærer ud med LED-pærer. Vi har samlet en række gode råd, som vi håber kan give dig et indblik i, hvordan du selv kan optimere din bolig. Klik allerede nu ind og læs mere på Boligmesteren for flere råd, tips og informationer.

Isolering

1. Isoler dit hus bedre – Sørg for, at dine vægge, gulve og lofter er ordentligt isoleret, så du kan holde den varme luft inde i vintermånederne, så det ikke bliver køligt i dit hjem, så du skal bruge ekstra energi på at opvarme dit hjem.

2. Installer vinduer med dobbelt- eller tredobbelt glas – Vinduer med dobbelt- eller tredobbelt glas kan reducere varmetabet med op til 50 % sammenlignet med enkeltglas og vil gøre en betydelig forskel i forhold til, hvor omkostningseffektivt dit hus er at drive, og giver også ekstra sikkerhedsfordele.

3. Brug energieffektive pærer – Udskift eventuelle gamle glødepærer med moderne LED-pærer, som både er mere energieffektive og holder længere end deres traditionelle modstykker. Denne enkle ændring kan spare dig penge på elregningen med tiden, samtidig med at den stadig giver dig den samme mængde lys.

4. Tag stikket ud af stikkontakten til apparater, der ikke er i brug – Selv når et apparat er slukket, kan det stadig trække energi, hvis det stadig er tilsluttet væggen. Sørg for at trække stikket ud af stikkontakten til alt, hvad der ikke er i brug, f.eks. fjernsynet eller spillekonsollen, og du vil reducere din elregning betydeligt.

denne her side kan du læse mere om at få installeret en spansk altan, som måske også kan skabe muligheder i forhold til at effektivisere din hverdag i forhold til dit forbrug.