Stuklister og stukrosetter til billige priser online

Stuklister og stukrosetter til billige priser online

august 6, 2019 0 Af TEXTA

Går du og drømmer om en smuk bolig med fin stuk? Så er du simpelthen så heldig, at du i dag kan implementere netop stuk i et hvilket som helst hus. Selvom du ikke skal i gang med at bygge nyt eller har råd til at købe et smukt, gammelt hus med original stuk, kan du altså få udsmykket dit loft på fineste vis. Vi kigger nærmere på det her.

Hvad er en stuk?

Ordet “stuk” dækker over to forskellige ting. Det er både navnet på en særlig kalkblanding og på de udsmykninger, man laver af netop denne kalkblanding. Når du i et hus ser, at der langs væggenes øverste kant er et dekorativt panel, der binder loft og væg sammen, er dette en stuk. Det samme gælder de smukke udsmykninger, man af og til kan se i selve loftet. De er som regel placeret centralt i loftet, og som regel sætter man en lampe op lige midt i en sådan stuk.

Stuk er noget, der typisk har været forbeholdt ældre huse, og mange finder en stuk både charmerende og smuk. Derfor er der naturligvis også rigtig mange, der er interesserede i at have stuk i deres eget hjem. I dag er det heldigvis muligt at implementere stuk i vitterligt et hvilket som helst hus. I stedet for at skulle lave stuk fra bunden af med den tidligere nævnte kalkmasse kan man nemlig købe en færdig stuk.

En moderne stuk er ofte fremstillet i flamingo og kan nemt sættes op i dit hjem. Hvis du altid har drømt om netop smukke stuklister langs kanten af dit loft, er dette altså løsningen.

Hvordan får jeg stuk i min bolig?

Hvis du gerne vil have stuk i dit hjem, skal du blot ud at investere i nogle fine lister samt eventuelt stukrosetter. Du kan finde sådanne i mange forskellige udgaver alt efter, hvad du finder mest passende til netop din bolig. Om du vil have en enkel og diskret stuk, eller du vil have en overdådig og romantisk en af slagsen, kan du helt sikkert finde en god løsning.

Når du har fundet de rette stuk rosetter og stuklister, skal de sættes op. Dette gøres med lim, som er udviklet særligt til formålet. Denne type lim kan du typisk købe samme sted, som du køber dine stuklister og stukrosetter.

Inden du går i gang med at sætte din stuk op, skal du sørge for, at vægge og lofter er fuldkommen rene. Der må ikke være støv og snavs på overfladerne, hvis du skal sikre dig, at din nye stuk kommer til at sidde ordentligt fast. Når fladerne er gjort rene, er du klar til at gå i gang. Dine stuklister skal sandsynligvis skæres til, og her skal du være opmærksom på, at de skal skæres i vinkler, så de kommer til at passe ind i hjørnerne af din bolig. Til dette formål kan du gøre brug af en skærekasse, hvis du vil gøre det særligt nemt for dig selv. Ellers kan du naturligvis også blot selv måle vinklen op.