Skal du bygge om? Her er gode råd på vejen

Skal du bygge om? Her er gode råd på vejen

januar 24, 2021 0 Af admin

Her kommer en række gode råd til dig, der skal til at stå med en stor ombygning.

Få et godt overblik

Noget af det vigtigste, når man skal lave en omfattende ombygning, er at have det komplette overblik. Det komplette overblik kræver, at man både har et budget, en tidsplan og ellers et overblik over hele projektet generelt. Det kan være yderst nødvendigt at have en professionel med, når man begynder med sine ombygningstanker. Det er ikke sikkert, at det du gerne vil have, overhovedet kan lade sig gøre. Derfor kan det være smart at være i kontakt med en bygningskonstruktør eller en entreprenør, som kan være med til at fortælle dig, om dine drømme kan blive virkelige. Hvis I mangler penge i budgettet til at hyre sådan en, kan I altid tage et kvik lån for at dække det ind.

Vær realistisk

Hvad kan I selv lave om? Det er enormt tidskrævende, hvis man beslutter sig for selv at hjælpe til med ombygningen. Hvorfor det? Fordi I formentlig vil trække tiden ud, når I ikke er vant til at arbejde med ombygning, som de professionelle er. Det er også vigtigt at være realistisk omkring, om I kan holde til f.eks. at skulle bo i en skurvogn, mens det hele bliver lavet om. Det kan også være, at I skal benytte jer af en toiletvogn flere måneder frem – det skal man også lige forberede sig mentalt på. Måske I kan tale med bygningskonstruktøren om, hvordan I kan ombygge værelse for værelse, så I stadig kan bo lidt i huset, mens der bliver lavet om på andre dele af det.

Meld ud til venner

Det kræver meget at stå midt i en stor ombygning. Specielt, hvis I også selv arbejder på det. Det kan derfor være fornuftigt at melde ud til venner, at man måske ikke kommer til at have så meget tid i den kommende periode. Det er vigtigt, at man husker at være tålmodig og beder ens venner om at være det samme.

Det er ikke synd for jer

Det kan godt synes som om, det hele bliver meget uoverskueligt. Måske budgettet pludselig glider, eller måske tidsplanen skrider – det er meget realistisk, at en af de to ting sker. Her er det vigtigt at huske, at I selv har valgt at bygge om. Det lyder banalt, men det kan virkelig synes som om, ting falder ned over hovedet på en, selvom man selv lidt har valgt det. Hvis budgettet skrider, kan I altid lede efter det bedste forbrugslån på markedet – det kan måske sætte lidt en dæmper på det hele og give noget af overskuddet tilbage.

Bygningstilladelse

Inden du går i gang med det hele, skal du også finde ud af, om du skal have en særlig bygningstilladelse fra kommunen. Det kan f.eks. være, at jeres ombygning betyder, at naboen får mindre sol i haven – så skal de faktisk være med til at godkende, at I godt må bygge en overetage eller lignende på. Det er nemt at finde ud af, om man har brug for en særlig bygningstilladelse.