Sæt dit dødsbo i stand før salg

april 19, 2021 0 Af admin

Et dødsbo er ikke kun forbundet med, at det skal tømmes, og arven skal fordeles. Nej, I skal også sørge for, at det bliver sat i stand, så det kan sælges. Så hvis I tror, at rydningen af dødsboet er en stor opgave, så venter der jer en mindst lige så stor opgave efterfølgende.

Herunder finder du en generel og simpel guide til, hvordan I sammen kan gå frem i forskellige skridt, for at ende ved et pænt, ryddet og istandsat hus, der er klar til salg.

Første skridt – rydning af dødsboet

Rydning af dødsboer i københavn er en service, I kan anvende, hvis I ikke selv kan magte at skulle rydde dødsboet. Det kan også være en hurtigere og mere effektiv løsning, så I langt hurtigere kan komme videre til næste skridt.

Uanset hvad, er det vigtigt, at I er enige om, hvordan det foregår. Dødsboet skal ryddes, og I skal samtidig stå sammen og have følelserne med. For nogle kan det virke som et overgreb, at andre skal udføre denne form for arbejde. For andre letter det hele processen markant, så man kan have sig selv med.

Andet skridt – gulvafslibning

Mange ældre boliger har trægulve, og de bliver naturligt slidte med tiden, hvorfor man typisk sliber disse. Det sviner utroligt meget, og derfor er det en god idé at vente med hovedrengøringen.

Med gulvafslibning København og omegn kan I få hjælp til dette trin. Det er værd at gå ind og læse lidt om, hvordan det foregår. Det kan virke som en opgave, I selv vil kaste jer over og få overstået i løbet af en dag. Sandheden er, at det kan vise sig at blive et langt større og uoverskueligt projekt, end hvad I først havde regnet med.

Tredje skridt – rengøring

Når dødsboet er tømt, og gulvene er slebet, skal det rengøres. Det er den helt klassiske form for rengøring, hvor gulve, vægge, lofter og overflader støves af og tørres af. Det er her en god idé med udluftning, og dette kan I gøre ved at åbne alle vinduer og døre, mens rengøringen står på.

Det kan være noget af en overraskelse, når I fx begynder at vaske vægge og lofter ned. Mange bliver overraskede over, hvor beskidte disse overflader bliver naturligt efter et levet liv. Det er vigtigt med grundig rengøring, før I kan foretage jer mere.

Fjerde skridt – generel istandsættelse

Når alt er rengjort og vasket ned, kan I nu begynde på den generelle istandsættelse. Her maler i vægge og lofter. For at kunne dette, er det ganske enkelt nødvendigt, at alle overflader er vasket ned, støvet af og rengjort grundigt.

Dette trin kan være det mest omfattende, da det fx kræver to eller tre lag med maling over flere dage. Især vægge og lofter kan virke gullige efter et levet liv, og hvis det skal males op med hvidt, så alt kommer til at fremstå friskt og lyst, vil det med garanti kræve flere lag og omgange. Her kan I naturligvis også overveje at betale jer fra det og lette byrden for jer selv.