Sådan slipper du af med bier og hvepse i boligen

Sådan slipper du af med bier og hvepse i boligen

august 1, 2019 0 Af TEXTA

Har du været så uheldig, at en flok bier eller hvepse har slået sig ned på din ejendom? Så læs med her, hvor vi kigger på, hvordan du nemmest og mest skånsomt slipper af med de sværmende dyr.

Gift er den sidste udvej

Først og fremmest vil vi lige slå fast, at gift må ses som den absolut sidste udvej, hvis du er plaget af hvepse eller bier på din ejendom. Det gælder for begge dyr, at de ikke er skadelige, hvis blot de holder sig på afstand og ikke bliver generet. Derfor bør de også have lov til at være i din have, hvis ikke de generer dig sønderligt. Er der tale om en sværm af bier eller hvepse, som er flyttet ind i din bolig, er situationen naturligvis en anden. Indimellem ses det, at hvepse og byer flytter ind i diverse hulrum i vores huse, og dét kan naturligvis være problematisk.

Gælder det netop, at bier eller hvepse er flyttet ind ikke blot i din have, men i selve din bolig? Så gør du klogt i at tilkalde professionel hjælp. Du kan få en skadedyrsbekæmper ud, som kan håndtere problemet med bier eller hvepse ganske nemt og effektivt. Du kan også vælge selv at bruge gift for at slippe af med dyrene. Vil du dét, skal du blot sikre dig, at du har særdeles godt styr på, hvad du foretager dig. Du skal helst ikke gøre dyrene sure eller komme til at sprøjte giftstoffer ud i hele din bolig.

Tilkald biavlere, hvis du har problemer med bier

Det gælder særligt i forbindelse med bier, at du meget gerne skal lade dem leve. Bierne er vigtige for vores økosystem og for miljøet, og desværre har de bestøvende bier det yderst svært for tiden. Faktisk har bestanden af bier været kraftigt dalende de seneste år, og det er et enormt problem. Netop derfor er der også mange, der faktisk er begyndt at plante blomster, hække og buske, som bier særligt godt kan lide at mæske sig i, i deres haver.

Har du ikke ligefrem lyst til at have bier boende på din ejendom, men ønsker du alligevel at gøre dit for at holde bestanden oppe? Så kan du med fordel overveje at tilkalde en lokal biavler, hvis du har mange bier i din have. Vedkommende er vant til at arbejde med bier og ved, hvordan de skal håndteres. Det vil sige, at bierne ikke kommer til skade, men alligevel bliver fjernet fra din ejendom. Ved at flytte bierne på en human måde gør du en forskel både for dem og for vores kære Moder Natur.

Det er klart, at det kan være generende med bier og hvepse derhjemme. Særligt hvis du er allergisk over for deres stik, kan det være en stressfaktor, at de sværmer i haven. Samtidig skal du dog huske på, at særligt bierne er vigtige for os. Desuden gælder det, at hverken bier eller hvepse har intentioner om at gøre os mennesker noget. Hvis blot du lader dem være i fred, vil du med stor sandsynlighed nærmest ikke bemærke, at de har slået sig ned i din have.