Sådan renser du selv dine fliser

Sådan renser du selv dine fliser

juni 15, 2020 0 Af Scriptomist

Fliser behøver vedligehold for at kunne se godt ud over flere år. Der er mange der negligerer fliserens, men det kan gøre en verden til forskel. Her kan du få nogle tips til, hvordan du selv kan rense dine fliser. 

Hvordan rense fliser?

Når man kommer hjem til nogen eller møder op udenfor en kontorbygning, så er fliser tit det første man ser. Flotte, rene fliser giver et helt andet førsteindtryk og helhedsindtryk, en plettede fliser med alger. Alge er det største problem når der kommer til udendørsfliser og det er desværre også noget, der kan være svært at behandle. Nylagte, nyrensede fliser ser helt perfekte ud, men når der kommer alger, så er indtrykket noget helt andet. Man kan faktisk forebygge dette problem, hvis man har styr på rens.

Hvis du selv skal rense dine fliser, så kan det være en fordel at gå til indkøb af en højtryksspuler. Denne giver meget kraft og kan spule væk selv de mest stædige pletter. Dette, i kombination med de rigtige rengøringsmidler, kan give en effektiv rens af dine fliser.

Både alger, snavs og flisepest kan betyde, at din terrasse ikke ser så velpoleret ud, som du gerne ville, men der findes som sagt heldigvis råd. En miljøvenlig rensning af fliser kan du lave ved at bruge knofedt. Dette er en metode der kræver meget arbejde, men der er til gengæld ikke brug for skadelige kemikalier. Man kan også med fordel bruge brun sæbe. Hvis dette ikke virker, skal der stærkere metoder til.

Få professionel hjælp

Der er mange tilfælde der det simpelthen er for meget arbejde og for meget snavs, flisepest eller alger til, at man selv kan klare opgaven. Da er det en god ide at tilkalde en professionel. Når man bruger en professionel så får man præcis det resultat man gerne vil have, og man slipper for arbejdet. Professionelle kan også tit lave noget forebyggende behandling, så resultatet varer længere. Få professionel hjælp til fliserens her og oplev forskellen.