Sådan indretter du en velfungerende spisestue

Sådan indretter du en velfungerende spisestue

juli 29, 2020 0 Af Scriptomist

En spisestue skal fylde flere funktioner, selv om den overordnede funktion siger sig selv – det er en stue der man spiser. Hvor velfungerende en spisestue er, kommer i stor grad an på, hvordan man indretter den. Her får du nogle gode tips til at indrette en velfungerende spisestue. 

Tænk på behov

Selv om I ikke altid spiser i spisestuen, men måske også i køkkenet, så kan den bruges til at fylde flere behov. Nogle gange spiser måske kun familien i spisestuen, mens andre gange, vil man gerne have et middagsselskab eller et større selskab. Spisestuen skal gerne kunne det hele, hvis den er velfungerende, og det er helt essentielt at man tænker på behov, når man skal indrette.

Det er derfor en god ide at have ekstra spisebordsstole og måske til og med et bord der kan forlænges, til når I vil have større selskaber. Med ekstra hvide spisestole, kan man nemt og enkelt tilføje flere siddepladser ved behov.

Det skal være nemt at gå til og fra bordet

Det er også en god ide at tænke over hvordan spisebordet og stolerne står placeret i forhold til køkkenet. Det skal nemlig helst være nemt for jer der er vært eller værtinde, at komme til og fra køkkenet. Når du skal indrette din spisestue, kan det være en god ide at forestille dig, hvordan det vil fungere i et selskab, så du ikke sidder indespærret mellem gæsterne, og skal mase dig ind og ud under måltidet.

En velfungerende spisestue giver også et mere funktionelt hjem. En spisestue er et rum der kan bruges til flere ting, såfremt man har været smart og tilrettelagt for løsninger der man nemt kan holde et stort selskab med forlænget bord og ekstra stole og nemt kan gøre det mere kompakt til, når man er færre der spiser. En spisestue er et værdifuldt samlingspunkt i hjemmet, som det er værd at lægge lidt ekstra sjæl i.