Sådan holder du styr på din hæk

november 14, 2021 0 Af admin

Enhver have har brug for en hæk. Det er den perfekte måde at tilføje privatliv og skabe et område med ensomhed samt tilføje noget struktur til dit udendørsrum. Men hvad gør du, hvis du aldrig har haft nogen erfaring med havearbejde? Denne artikel vil vise, hvor let det er at holde en smuk og velplejet hæk, selv om du ikke har grønne fingre eller nogen haveredskaber!

Værktøj, du skal bruge

Der er flere værktøjer, som du kan bruge til at vedligeholde din hæk. Det første er en havesaks, som er perfekt til at klippe små grene og kviste af, så hækken bevarer sin form. Hvis du ønsker at fjerne større dele af den eller klippe den helt, vil en elektrisk hækkeklipper være mest hensigtsmæssig. Det eneste, du skal gøre, er at holde hækkeklipperen og føre den hen til de grene, som skal klippes af, gerne i en så lige bevægelse som muligt. En lige klippet hæk, er en flot hæk!

Er din hæk høj, så kan det være ideelt med en hækkeklipper, hvor du kan montere en stangsav. Det forlænger lige din hækkeklipper X2, og så kan man få rettet toppen til, selvom du stå på siden af hækken.

Når hækken er klippet, så skal du bruge en rive til at samle de afklippede grene med, eller du kan bruge dine bare næver. Så skal det samles sammen, op i en trailer og afleveres på genbrugspladsen.

Hvornår skal jeg klippe min hæk?

Det bedste tidspunkt for at beskære din hæk er om efteråret (ved sankt hans) eller vinteren, når den er holdt op med at vokse. Dette holder væksten i skak, fordi du skærer den tilbage til dens oprindelige størrelse. Hvis du klipper i vækstsæsonen, vil din hæk blive større og større hvert år, og vi er ikke interesseret i mere arbejde.