Sådan gør du haven sommerklar

november 12, 2021 0 Af Nico

Når vejret lige så stille begynder at blive bedre i løbet af foråret, så bliver man igen fristet til at begive sig ud i haven. Hvad man dog ofte finder derude, er en ødemark, som ser trist, slatten og beskidt ud, hvilket naturligvis ikke ligefrem er et sted, hvor man gerne vil kunne slappe af i solens stråler. 

Hvis du mangler nogle gode råd til, hvordan du kan få gjort din have klar til sommeren igen, så læs med herunder, hvor du får tre tips til netop dette. 

1. Rens fliserne på din terrasse

Terrassen er ofte en af de vigtigste steder i haven, da der tit er her, hvor man samles udenfor og nyder det dejlige vejr. Derfor kan det hurtigt blive lidt trist at se på, hvis ens fliser er møgbeskidte og fyldt med alger og ukrudt. 

Du kan naturligvis sagtens gå i gang med rengøringen selv, men hvis du ikke har overskuddet eller remedierne til det, så kan du også sagtens få professionel hjælp til det. Du kan blandt andet finde fliserens og imprægnering i Køge eller i mange andre byer, sådan at du slipper for at lave det hårde arbejde selv, men i stedet kan få det gjort at nogle dygtige og kyndige fagpersoner.

2. Vær ikke bange for at klippe blomster og buske ned

Hvis man er ny haveejer, eller måske bare ikke er udstyret med grønne fingre, så kan det føles helt forkert at skulle klippe blomster og buske ned. Dog er realiteten den, at mange sorter faktisk har brug for at blive trimmet hvert år, hvis du gerne vil have dem til at blomstre pænt året efter. 

Du skal naturligvis læse om de enkelte planter, inden du går i gang med saksen, men du skal generelt ikke være bange for at klippe løs. Du bør dog gøre dette i løbet af det tidlige forår, inden planterne sætter skud og knopper. 

3. Fjern alle nedfaldne blade og grene

I løbet af vinteren er det ikke til at holde trit med alle de blade og grene, som falder ned i haven. Når du dog skal have styr på haven igen i foråret, så er dette en nødvendig opgave, som skal klares. 

Hvis du ikke udføre dette arbejde, så skal du jokke rundt i slaskede blade og skarpe grene hele sommeren, hvilket naturligvis ikke er noget, som ligefrem er med til at gøre sommeren ekstra god, så få bare dette trælse job overstået i en fart.