Sådan finder du et boligselskab

Sådan finder du et boligselskab

marts 1, 2021 0 Af admin

Det er ingen hemmelighed at det kan være meget svært at meget svært at finde en bolig nu til dags. Dette er især tilfældet hvis du ønsker at bo i en større by som København, Aarhus og Odense, hvor efterspørgslen på almene boliger såsom lejligheder eller rækkehuse er stor og konkurrencen er benhård. Almene boliger rundt omkring i Danmark er varetaget af en lang række forskellige boligselskaber, hvor man kan skrive sig på en venteliste og give et årligt gebyr. Det er derfor en rigtig god idé at skrive sig op så snart som muligt, så man kan få lov til at bo i sin ønskede lejlighed eller rækkehus, når man har brug for det.

Mange ringe i vandet

For mange kan det virke som en uoverskuelig opgave at skrive sig op på mange forskellige ventelister for så at vente mange år på rent faktisk at få en bolig. Men heldigvis er der fordele for dem, der har været loyale overfor boligselskabet. For når man har været på ventelisten hos et givent boligselskab i længere tid, optjener man anciennitet. Det betyder at man stiger hurtigere i graderne og står til at få tilbudt en bolig hurtigere end dem, der har skrevet sig på efter dig. Anciennitet er meget værdifuldt, både hvis man søger bolig inden for selve boligselskabet eller som udefrakommende boligsøger, da det er altafgørende for hvor hurtigt du kan få tilbudt en af de boliger, du er skrevet op til. Læs mere om boligselskaber her: http://boligindhold.dk/.

Plads til at justere efter behov

Bare fordi der er kamp til stregen om almene boliger, betyder ikke at man kæmper om et lillebitte værelse med kun et vindue. Boligselskaberne giver nemlig mulighed for at justere og filtrere de boliger de tilbyder alt efter antal værelser, kvadratmeter, husleje eller endda om husdyr er tilladt. På den måde kan du hurtigere og mere effektivt koge søgeresultaterne ned til de boliger, du rent faktisk har lyst til at bo i. Dette er især hjælpsomt hvis du ikke har så mange penge at gøre med og derfor ikke kan skrive dig op til boligselskabets boliger med høj husleje. Det er aldrig rart at skulle flytte ind i en bolig, der slet ikke stemmer overens med de behov og ønsker man har uanset om man vil bo der længe eller kun i kort tid. 

Hav tålmodighed

Det kan være en stressende og ofte frustrerende oplevelse at søge bolig både i store, såvel som i små byer. Men det gælder om at have tålmodighed for der kan godt gå et par år før man får tilbudt en bolig nogle steder. Nogle vil måske endda blive fristede til at tage imod lettere lyssky tilbud fra privatpersoner, der lover at de er pålidelige udlejere. Verificerede boligselskaber skærer mellemmanden væk og er samtidig også din garanti på tryg og gennemsigtig service. Hvis du ikke er tilfreds med din nye bolig eller den lovede service, kan du i hvert fald klage til firmaet, hvor du ville være på bar bund med en privatudlejer.