Opgrader haven, og få en højere salgspris på huset

Opgrader haven, og få en højere salgspris på huset

august 1, 2019 0 Af TEXTA

Står du over for at skulle sælge din bolig? Så vil du naturligvis gerne have så meget som muligt for den. Netop derfor kan du gøre klogt i at opgradere din have inden salg. Her kigger vi nærmere på hvorfor, samt hvordan du nemt giver haven en makeover.

Du sælger ikke et hus, men en historie

Når man køber et hus, køber man ikke blot en bunke mursten eller brædder. Derimod køber man hele det liv, man forventer at kunne få i denne bunke mursten eller brædder. Når potentielle købere skal se på dit hus, skal du derfor heller ikke blot sælge huset, men den gode historie. Du skal kort og godt få den potentielle køber til at forestille sig de gode liv, vedkommende her kan skabe sig.

Når potentielle købere ser på dit hus, er det derfor også vigtigt at huske, at det er helhedsoplevelsen, der betyder noget. Det er ikke blot vigtigt, at huset er flot, fornuftigt indrettet og i god stand. Det er mindst lige så vigtigt, at du får skabt et billede af, at det er et behageligt sted at bo, og at man som køber kan se frem til massevis af gode stunder i netop dit hus.

Hvor kommer haven ind i billedet?

Netop fordi du ikke blot sælger huset, men den gode historie og det gode liv, er det også væsentligt, at din have er i god stand. Hvis din have er smuk og indbydende, vil potentielle købere komme til at forestille sig alle de skønne timer, de kan tilbringe herude. På den måde får du netop solgt den gode historie.

Din have er naturligvis en del af den samlede pakke, og derfor er den også vigtig at fokusere på. Er din have helt fantastisk, bliver din bolig ganske enkelt mere attraktiv. Dermed kan du tage mere for den, og du vil sandsynligvis også have nemmere ved at komme af med den. Der er således flere gode grunde til, at du bør have din have for øje, når du skal sælge dit hus.

Sådan opgraderer du nemt din have

Skal haven have en kærlig hånd? Så kan du eksempelvis anlægge nogle smukke bede. Det er populært at vælge højbede. Til formålet kan du finde et stort udvalg af havemuld her. Plant nogle smukke blomster i dine højbede, så potentielle købere virkelig kan se, hvor flot haven er.

At sørge for at give havehækken en trimning inden fremvisning er naturligvis også et godt sted at starte. Når hækken er klippet til, kan du med fordel strø træflis omkring stammerne for at give haven et gennemført og velplejet look. Det kan bestilles her. I samme omgang skal det nævnes, at du bør klippe græsset og fjerne ukrudt inden fremvisning. Dét giver umiskendeligt det absolut bedste indtryk af din have, og dermed også det absolut bedste indtryk af din bolig generelt.

Ved at give haven en kærlig hånd, bliver din bolig med det vons mere værd. Prioriter derfor ikke blot selve huset, men også dine udearealer, når du skal sælge.