Økonomi: sådan skal pengene bruges på din bolig

Økonomi: sådan skal pengene bruges på din bolig

december 8, 2020 0 Af admin

Der er ufatteligt mange ting, man kan bruge sine hårdt optjente penge på som boligejer, og det kan være svært at sortere i alle mulighederne. 

Skal der laves nyt køkken, skal haven lægges om, og terrassen renoveres, eller skal der investeres i et lækkert fjernsyn?  

Der er utallige forskellige muligheder for at spendere store summer penge i sin bolig, og derfor bør der skelnes mellem lyst og nød. 

For ikke alle ting er lige nødvendige, og det er vigtigt at prioritere sine penge ordentligt, så de ikke bare forsvinder sporløst uden nytte. 

Hvad der er sparet er tjent

Første skridt på den økonomiske rejse er at nedskære alle de overflødige udgifter, man måtte gå og have til daglig. 

For mange familier er særligt forbrugsposterne de tungeste, og det er helt naturligt – men ikke nødvendigvis ret smart. 

I en stresset dagligdag er det eksempelvis ofte en lettilgængelig luksus at bestille en omgang take away frem for selv at fabrikere aftensmåltidet. 

Og ja, det er utrolig nemt, men det er også både usundt og forholdsvist dyrt, og derfor bør dén post i hvert fald slettes. 

Det samme gælder alle andre unødvendige forbrugsvaner, hvad enten det er tøjindkøb eller de lidt for mange slikposer. 

Og alle de sparede penge kan så gå til det, der måske står allerøverst på dagsordenen: boligen. 

Investér i din livskvalitet

Har man lagt de tilstrækkelige penge til side i dagligdagen og sparet en god sum op, er man klar til at tænke videre. 

De mange penge kan nemlig med fordel bruges på at forbedre ens bolig, særligt hvis ejendommen eller lejligheden er ejet og ikke lejet. 

Hjemmet fungerer nemlig optimalt set som et fast holdepunkt i tilværelsen, hvor man altid kan finde tryghed og sikkerhed. 

Derfor er det ikke bare et hus eller en lejlighed, man kaster penge efter, det er faktisk ligeså meget ens livskvalitet, man investerer i. 

Ude godt, men hjemme bedst, og på den lange bane er det utvivlsomt det værd at sikre sig netop de boligforhold, man ønsker. 

Få styr på sundheden

Selvom det er vigtigt med de rette forhold i hjemmet, er det som sagt ikke helt ligegyldigt, hvordan pengene skal bruges. 

Rigtig mange ejendomme, der er opført eller renoveret fra 1950 og omtrent 25-30 år frem, indeholder det skadelige stof PCB. 

Det har blandt andet været anvendt i fugeprodukter og er PCB forgiftning er beviseligt kræftfremkaldende, og derfor er det rigtig fornuftigt at få gjort noget ved det 

 

Pengene bør derfor prioriteres således, at PCB-forsegling kommer i første række, så sundhedsniveauet i hjemmet højnes betragteligt. 

PCB er nu kendt for at være én af verdens farligste miljøgifte, så vil man sine børn, samlever og sig selv det bedste, får man afhjulpet problemet hurtigst muligt. 

Det betaler sig altså i den grad at spare nogle penge i hverdagen, så man kan investere dem i sin livskvalitet og ikke mindst sin sundhed.