Loftisolering

Loftisolering

marts 18, 2020 0 Af bendict

Loftisolering er vigtigt når du står og skal købe eller sælge dit hus. Det er en indikator på hvor stor en varmeregning du får, samt hvilken eventuel investering du skal lægge i en kommende renovering af dit hus. Loftisolering hænger selvfølgelig sammen med alderen på huset du enten vil købe eller sælge, hvis såfremt der ikke har været løbende vedligeholdelse af dette. Derfor er det vær at have øget opmærksomhed på når man se på energimærkningen og på en tilstandsrapport.
Hvis du vil lave en loftisolering kan det godt betale sig at sætte sig lidt ind i tingene. Der er et vælg af virksomheder der tilbyder hjælp til at loftisolere, og der er selvfølgelig forskel på pris og kvalitet. Så det kan godt betale sig at bruge lidt tid på at undersøge hvad andre har sagt om den pågældende virksomhed, samt at indhente nogle forskellige tilbud så man har et sammenligningsgrundlag. Husk i den forbindelse at læse op på de forskellige metoder der er til at loftisolere, da det selvfølgelig vil påvirke prisen. Der er altid muligheden for selv at lave sådan en isolering, men går man ned af den vej, vil man også have lavet nogle fravalg hen ad vejen, da fx loftisolering med granulat, eller papiruld, ikke kan gøres af andre end professionelle virksomheder, da det kræver noget speciel udstyr til at sprøjte det ind på loftet. Derfor er det også vigtigt at kende lidt til de forskellige isoleringsmaterialer og typer. Dem vil jeg gennemgå en for en, for at skabe et overblik over hvad der er på markedet for loftisolering.
Granulat:
Granulat er en af de mest populærere loftisoleringsmetoder. Det er som skrevet tidligere dog en metode der kræver professionelle folk inden over. Det er en populær metode da det er nemt, simpelt og billigt. Der er forskellige materialer som granulat kan være lavet af. Det mest populærere granulat er papiruld.
Papiruld:
Papiruld som loftisolering, er lavet af genbrugsaviser og andet papir. Dette papir er så behandlet typisk med forskellige salte, som er med til at udtørre materialet. Det er medvirkende til at forskellige uønsket gæster ikke har lyst til at slå sig ned, som fx mus, mår og andre gnavere. Det er dog vigtigt at have lidt styr på hvad producenten bruger til at behandle papiruld, da nogle producenter bruger kemi. Nogle bruger kemi der ikke er godt for os mennesker, så tjek lige op på det.
Mineraluld:
Her er der også tale om et materiale der bliver sprøjtet ind, på sammen måde som papiruld. Dette er også et populært valg af loftisolering. Det er ikke lige så miljørigtigt som papiruld, da mineraluld ikke er lavet af genbrugspapir, men af sten- og glasfibre. Det er dog et godt valg som loftisolering, og er som papiruld brandsikkert.
Flamingokugler:
Slutteligt kan du også vælge at indblæse flamingokugler for at loftisolere din bolig. Disse kugler er fugtafvisende, hvilket i sig selv er en stor fordel. Dette er med til at sikre et meget bedre indeklima for både dig og din familie.