Lav flotte kapilærkasser i hjemmet

Lav flotte kapilærkasser i hjemmet

februar 26, 2021 0 Af admin

Kapilærkasser er nemme at have med at gøre. Kasserne er perfekte til at have grøntsager eller planter i, men de kan godt se lidt kedelige ud. Med skjulere til kapilærkasser vil dine kapilærkasser pynte i din have, drivhus eller på terrassen.

Et grønt projekt

Foråret er lige om hjørnet, og det er en god anledning til at plante nye blomster eller grøntsager. Er du den heldige ejer af enten en have, terrasse, altan eller drivhus, er kapilærkasser oplagte at have, uanset om du har grønne fingre eller ej. De vil give skabe en masse liv og giver mange muligheder.

Hvis du hellere vil have et større projekt i haven, kan du investere i nogle træer. og så kan du også blive travl i køkkenet, når du skal lave en kage med kirsebær.

Hvad er en kapilærkasse?

En kapilærkasse kaldes også for selvvandinsgkasse og er lavet af flamingo. Kapilærkasser er smarte, fordi de selv sørger for at regulere vand og gødning i op til to uger. De vil pynte meget i haven eller drivhuset, og du kan nyde synet af dem i løbet af de kommende måneder. Når planterne vokser sig større, er det vigtigt, at du sætter pinde i, som de kan støtte sig op af.

Hvad skal jeg plante i en kapilærkasse?

Kapilærkasser er særligt gode til grøntsager, som agurker og tomater. Vil du prøve noget nyt, kan du også plante chili eller peberfrugter. Derudover er det dejligt at kunne nyde høsten fra egen have, som du kan lave spændende retter ud af. Du kan dog også plante blomster, som vil være smukke i haven eller på terrassen.

Sådan gør du

En kapilærkasse er nem at gøre klar. Du skal bruge: kapilærkasse, gødning, vand, plantesæk og 2-3 planter efter eget valg. Du kan med fordel bruge et par havehandsker. Det hele kan købes på planteskoler eller i byggemarkeder.

Når du har fundet tingene frem, skal du gøre følgende:

  1. Flamingokassens tre rør fyldes med vand og gødning.
  2. Plantesækken lægges oven på, og der klippes tre huller i sækken, så jorden kan opsuge vandet.
  3. Dine ønskede planter lægges i.

Lyder det ikke nemt? Nu er det bare at have tålmodighed og vente på, at dine planter spirer. Der følger ofte en lille bold med, som du kan lægge i hullet, hvor vandet skal hældes i. På den måde kan du hele tiden følge vandstanden i kassen, så dine planter ikke tørrer ud.

Køb en skjuler til din kapilærkasse

En kapilærkasse er rigtig praktisk, men den kan også være lidt kedelig at se på. Det kan du hurtigt lave om på, ved hjælp af en skjuler. Find skjuler til kapilærkasse og skab et flot udtryk. Skjulerne kan fås i træ eller metal, og de vil se super flotte ud i dit drivhus, altan eller have. Nogen skjulere har desuden hjul, så kapilærkasserne er lette og praktiske at flytte rundt.