Jeg skal arve, hvad gør jeg? 

marts 23, 2021 0 Af admin

Det er en frygtelig ting at miste et nært familiemedlem. Man er i stor sorg, og man skal samtidig sørge for en masse praktisk i forhold til begravelse osv. 

Efter sorgen har lagt sig og man har sagt ordentligt farvel til sit afdøde familiemedlem, så har den afdøde en arv som man oftest fordeler ud til diverse arvinger. Dette kan være ganske uskyldig og ordentlig affære, men desværre, så kan det også være det modsatte. 

Ønsker du ikke at familien skal splittes på bekostning af en arv, så læs med nedenfor. Her kan du læse mere om hvad I kan gøre internt i familien, og hvorfor en bobestyrer er en god idé at få fat i. 

Få talt om tingene og giv plads til hinanden

Oftest så har det ikke noget med grådighed at gøre, at man internt i en familie kan blive uenige om hvordan arven skal fordeles. 

Oftest har det noget med affektionsværdi at gøre, og at man selv ønsker en bestemt genstand for sig selv, fordi den har en særlig relation til den afdøde. 

Det kan dog være svært at tale om disse ting, og det er derfor også her at det oftest går galt. En ting man kan gøre, det er at åbne op for, hvorfor man selv føler sig berettiget til en bestemt genstand. 

Hvad er en bobestyrer? 

En bobestyrer er en person som står for at fordele aktiverne fra en afdødes arv til arvinger i en given familie. 

I afdødes testamente kan han/hun have udpeget en bestemt person skal være bobestyrer. Hvis dette ikke er tilfældet, så kan skifteretten udpege en autoriseret bobestyrer. 

Du kan læse mere om hvordan du skal forholde dig til, og hvad du kan forvente af bobestyrer skifteretten.

Hvornår har man brug for en bobestyrer?

Der kan være flere årsager til at en bobestyrerbehandling kan komme på tale. Oftest har det at gøre med, at der er splid imellem arvingerne om fordelingen af aktiver. Det kan også være fordi der generelt bare er en usikkerhed om arveforholdene.

En bobestyrers opgave er blandt andet: 

  • At afklare arveforhold.
  • At klargøre hvilke har arveret og eftersøge arvinger hvis opholdssted er ukendt.
  • At sikre boets aktiver. 
  • At værdiansætte boets aktiver.
  • At sørge for betaling af boets gæld.

Dette er blot nogle af de ting som en bobestyrer kommer til at administrere. På den måde kan I som familie koncentrere jer om det der er vigtigst, og samtidig undgår i at blev uenige internt.