Invester i dag – slap af i morgen! 

Invester i dag – slap af i morgen! 

september 11, 2019 0 Af Thomas Jensen

 

Sommeren er ovre og vi længes allerede efter næste ferie under varme himmelstrøg. Hverdagen er gået i gang igen. Rutiner, der bliver skemalagt. Kalendere, der fyldes med sociale arrangementer, familiefester og arbejde vi ved vi aldrig får tid til. Ferie skal der til, men der er langt til næste fridag hvis økonomien skal hænge sammen. Eller er der? 

Drømmen om jackpot

De fleste af os drømmer om at vinde den helt store lottogevinst. De færreste af os ved hvad vi helt præcist ville bruge formuen på, hvis vi vandt. Måske hænger det sammen med, at noget af det vi drømmer allermest om, egentlig bare er at kunne sænke tempoet, arbejde en smule mindre og slappe af en smule mere. 

37 timer er nok til at være for meget

Desværre er det de færreste af os, der har et arbejde med en løn, der tillader at vi ikke arbejder på højtryk minimum 37 timer om ugen. På verdensplan er 37 timer ikke meget. I nogle amerikanske stater kan en almindelig medarbejder snildt nå op på 47 timer på en almindelig arbejdsuge, så det er ikke fordi vi arbejder meget mere end så mange andre. Alligevel føles dagene alt for korte når vi samtidig skal nå at aktivere ungerne, invitere vennerne til middag, passe surdejen i køleskabet og besøge de gamle på landet. 

Med lidt flere penge mellem hænderne synes muligheden for en ekstra fridag i ny og næ lidt mere realistisk. Men hvordan? 

Invester dine penge fornuftigt

Der er mange måder hvorpå du kan øge værdien af din økonomiske formue. Én af dem er ved at investere i en eller anden form for aktiver. I det 21’ende århundrede findes der mange forskellige investeringsmuligheder. Måske har du hørt om kryptovaluta? En digital møntfod for den risikovillige. Hvis ikke kender du formentlig til det almene aktiemarked – for de lidt mere tålmodige. 

Undersøg markedet

Investerer du dine penge i den ene eller anden form for aktiver, skal du ikke bekymre dig om andet end at sælge på de rigtige tidspunkter. Aktier kan købes gennem flere forskellige platforme, så læs eventuelt en anmeldelse eller to, før du beslutter dig for hvor du vil handle. Det samme gælder for de digitale kryptovalutaer. Forskellen på dem og almindelige aktier er at kursen svinger mere på kryptovaluta. Det kan naturligvis både betyde større og hurtigere afkast, men det kan også betyde det modsatte.

Sæt dig ind i din investering

Sørg for at sætte dig 100% ind i dine investeringsmuligheder, før du bare kaster dig ud i det. Det er trods alt din formue det handler om. 

Når det så er sagt, så kan aktiemarkedet blive din vej til mere frihed i hverdagen.