Hvordan klarer jeg bedst en ombygning i mit køkken
Der findes nærmest ikke noget bedre end at lave mad i et sprit nyt køkken. Hvis du ikke har prøvet det før, skal du helt sikkert give dig selv den opleve mindst én gang i livet.
Har du endeligt besluttet dig for, at tiden er inde til at rive det gamle køkken ned og erstatte det med noget mere moderne, skal du læse dette indlæg. Her finder du et par gode svar på et par af de mere overordnede spørgsmål når det kommer til ombygningen i køkkenet.
Ud med det gamle og ind med det nye køkken
Det første du skal gøre, er at få tegnet drømmekøkkenet i samarbejde med en professionel køkken-designer. Dine drømme og ønsker bliver taget i betragtning, og køkkenspecialisten vil komme med sine indskud til hvad der er muligt og ikke muligt.
I skal bl.a. snakke om hvilken farve du gerne vil have på dine låger, hvor dyb køkkenvasken skal være, og om hvordan du vælger det bedste køleskab til dig og din familie. Jo før du får dannet et overblik over dine muligheder, jo før kan du komme videre med at bygge dit drømmekøkken.
Når endelig planen er lagt og godkendt, er det på tide at få bestilt de nye køkkenelementer og hårde hvidevarer, og få revet det gamle køkken ned. Når det kommer til nedrivningen, kan du enten gøre det selv, eller allierer dig med et professionelt køkkenfirma.
Den førnævnte køkkendesigner/-specialist, kan helt sikkert hjælpe dig med et telefonnummer hvis du vil hyre, ellers er det ikke specielt svært at gøre selv. Du skal være opmærksom på, at der kan være penge i brugte køkkener. Så afmonter med påpasselighed, så kan du måske sælge det senere.
Hvis køkkenet er så gammelt, at det alligevel skal køres til skråt, kan du bare gå løs på det med en forhammer eller lignende. Det plejer at være en meget sjov affære for den rette handyman.
Hvad skal jeg tage højde for når køkkenet skal designes?
Når du starter planlægningen af dit nye køkken, er der nogle vigtige placeringer du skal tænke over: hvor skal dit køleskab være, hvor skal vasken være, hvor skal kogepladerne og ovnen være, og hvor skal det hele være i forhold til hinanden.
Det anbefales, at du starter med at beslutte dig for hvor vasken skal være. Men det er selvfølgelig en smagssag – start med den ting du bruger mest, og arbejd dig baglæns derfra. Hvad gør du f.eks. med de madvarer du lige har taget ud af køleskabet? Skal de vaskes, eller direkte i ovnen?
Der er mange overvejelser der skal gøres, men med den rette planlægning og et gran sund fornuft, kommer du helt sikkert i mål med dit køkkenprojekt. Held og lykke, og god fornøjelse!