Hvor meget koster en tilbygning?

Hvor meget koster en tilbygning?

august 1, 2019 0 Af TEXTA

Vil du gerne opgradere dit hus med en lækker tilbygning? Vil du gerne vide, hvor meget en sådan kommer til at koste? Så er du landet det helt rigtige sted. Her kan du nemlig læse ganske kort og godt om tilbygninger. Vi kommer ind på, hvad en tilbygning koster, samt hvordan du smartest bygger til.

Det er dyrt at komme i gang

Hvis du gerne vil bygge til, skal du være opmærksom på, at det dyreste så at sige er at komme i gang. Det skal forstås på den måde, at der er en vis sum penge, du altid vil komme til at bruge, hvis du bygger til. Uanset tilbygningens størrelse koster det noget at skulle udvide boligen.

Netop fordi det altid koster noget at komme i gang, kan du lige så godt bygge den størst mulige tilbygning i første omgang. Det kan nemt komme til at koste dyrt at bygge til af flere omgange for at få plads nok eller for at optimere boligen i forbindelse med et salg. Vent derfor gerne med at påbegynde projektet, til du har råd til at bygge alt det nødvendige på én gang.

Så meget koster en tilbygning pr. kvadratmeter

Der er naturligvis mange forskellige faktorer, der spiller ind, når du skal beregne prisen på en tilbygning. Dog er der nogle tommelfingerregler, du godt kan gå ud fra. For eksempel siger man som regel, at det koster 12.000-15.000 pr. kvadratmeter at bygge til. Dette gælder, hvis der er tale om værelser eller stuer.

Skal du bygge køkken eller bad til, vil kvadratmeterprisen typisk være på cirka det dobbelte. Køkken og bad er ganske enkelt nogle dyre rum at bygge, og skal der eksempelvis kloakeres i tilbygningen, kommer dette oven i prisen. Man kan altså ikke komme uden om, at det koster en hel del at bygge til – men heldigvis er det som regel pengene værd.

Hvorfor bør jeg bygge til?

Der kan være flere forskellige grunde til, at du bør overveje at bygge til. For det første kan en tilbygning gøre din egen bolig mere ideel for dig at bo i. Mangler du eksempelvis et værelse, og vil du gerne være fri for at skulle flytte? Så er det netop, det kan være en idé at overveje at bygge til. På den måde kan du tilpasse boligen til dine behov, og dermed bliver den helt perfekt.

Ud over at du kan bygge til for selv at få mere glæde af din bolig, kan du også bygge til for at øge salgsprisen. Står du over for at skulle sælge, og har du et håb om at kunne tjene godt på dit hus? Så er det oplagt at opgradere det med en tilbygning. Hvis du selv indimellem har manglet et værelse mere eller har ønsket dig, at der var et ekstra badeværelse i huset, har potentielle købere det sandsynligvis på samme måde.

Hos Compara kan du få hjælp og rådgivning, når der skal bygges til. På den måde er du sikker på, du kommer godt i mål med dit projekt, og at du ikke kommer til at betale mere end højst nødvendigt for din tilbygning.