Hold haven privat med hæk eller stakit

april 9, 2021 0 Af admin

Stadig flere danskere bor i dag inde i byerne. Det kan der være god grund til, for der er ingen tvivl om, at mulighederne, hvad end det handler om indkøb, arbejde eller underholdning, er flere i storbyen. Til gengæld betyder det også, at mange af os bor tættere på vores medmennesker, end vore forfædre nogensinde gjorde.

 

Det er ikke altid lige hensigtsmæssigt, for nogle gange har man bare brug for en smule privatliv. Det er i den sammenhæng, stakittet bliver relevant. Med et stakit kan du tydeligt adskille din have fra naboens samt afskærme en smule privatliv. Derudover gør det det heller ikke værre, at et flot stakit i den rigtige farve kan være med til at gøre haven betragteligt pænere.

Intet slår hækken

Intet slår dog hækken, hvad angår skønhed eller evnen til at afskærme. For det første er hække som regel både højere og mere tætte end stakit. Derudover falder nærmest enhver hæk også godt ind med resten af haven. Hvilken type hæk du vælger, handler derfor mest af alt om, hvad du har brug for, eller hvad du synes er pænest.

 

Klassikeren er selvfølgelig ligusterhækken, der da også er både tæt og pænt ensfarvet. Yderligere betyder den tætte plante også, at du nemt kan skære den til, men at den også kræver en del vedligehold. Derudover er liguster, som bekendt, også giftigt. Derfor bør man overveje, hvorvidt liguster er det rette valg, hvis man har små børn, hund eller lignende.

Kirsebærlaurbær- Et godt alternativ

Et godt alternativ til den klassiske og lidt kedelige ligusterhæk kunne være den såkaldte kirsebærlaurbærbusk. Grundet sin størrelse, tæthed og flotte grønne farve er kirsebærlaurbær ligeledes oplagt som hæk. De stedsegrønne blade passer godt ind i nærmest enhver have og kan desuden klare længere tid uden vedligehold end for eksempel liguster. Læs en guide til kirsebærlaurbær her, hvis du gerne vil vide mere om planten og hvordan du gør den til en smuk hæk.

 

I det hele taget er kirsebærlaurbær en hårdfør plante, der kan klare lidt af hvert og ikke vil bære synligt præg af det. Det er endnu en god grund til at bruge kirsebærlaurbær som hæk. Derudover skader det selvfølgelig ikke, at den takket være sin bredde også kan komme overraskende højt op. Du kan altså nyde lige præcis det niveau af privatliv, du ønsker.