Få et vellykket salg med et VVS-eftersyn

Få et vellykket salg med et VVS-eftersyn

juni 15, 2020 0 Af admin

Ønsker du at få den bedst mulige pris for dit hjem? Så, er det en god idé at få foretaget en inspektion af hjemmets VVS-installationer, inden du sætter det til salg. Dermed sikrer du at alle installationer er lovlige, samt i orden.

Ved et eftersyn får du identificeret eventuelle fejl, som kan give problemer i forhold til salget og være skyld i en dårlig vurdering af dit hjem. Ved at få dit hjem vurderet af specialister, er du skridtet tættere på at få et vellykket salg.

Et eftersyn er en god idé

Købere vil have et funktionelt VVS-system, som de kan stole på fungerer lang tid efter, at de har købt huset. Det er derfor en god idé at få foretaget et VVS-eftersyn. Du behøver ikke at opdatere alt i hjemmet for at få det solgt, men du bliver nødt til at sikre, at den din VVS fungerer optimalt.

Inden et videresalg af din bolig er det også utrolig vigtigt at få rettet op på eventuelle ulovlige installationer. Både sælger og køber sikres altså at installationerne er henholdsvis lovlige samt funktionsdygtige. Desuden har mange andelsforeninger brug for disse eftersyn i forbindelse med salg af lejligheder, så bestyrelsen ikke kommer til at stå til ansvar for de fejl og mangler, der måtte være.

Et VVS-tjek omfatter:

  • Varmeapparater
  • Hårde hvidevarer
  • Vandhaner/brusere
  • Afløb
  • varmt- og koldtvandsinstallationer

Et VVS-tjek omfatter ikke:

  • Sædvanligt slidtage, som ikke påvirker installationernes funktionsdygtighed
  • Om vvs-installationen er tidssvarende.
  • Dele af vvs-installationer, der er utilgængelige.

Sådan foregår vurderingen

Hvis du står og skal sælge din bolig i en fart, er det essentielt at VVS-eftersynet går hurtigt og nemt. Hos andelsvurderinger.dk er det muligt at bestille et VVS-eftersyn online, og få udført alle eftersyn allerede næste dag. Dermed kan dit salg forløbe hurtigt og gnidningsfrit.

Som det første laves en visuel gennemgang af boligens VVS. Hos andelsvurderinger.dk gennemgås alt fra varmt- og koldtvandinstallationer til hårde hvidevarer, hvor der tjekkes for eventuelle fejl og mangler. Her har de nemlig et stærkt samarbejde med kompetente og dygtige el- og vvs-håndværkere.

Forbedringer der er fortaget på hjemmet dokumenteres ved hjælp af kvitteringer og kontrakter. Efterfølgende udrettes der en vurderingsrapport, der beskriver om dit VVS opfylder de krav der er. Rapporten videresendes til både ejendommens bestyrelse, samt administrator. Andelsvurderingen kan efterfølgende tillægges boligens grundværdi. Dermed kan den endelige salgspris endelig fastsættes.

En god investering

Et VVS-eftersyn er på mange måder en god idé, hvad enten du er køber eller sælger. Du slipper for dyre og ubehagelige overraskelser, og skal hverken bekymre dig for lækager, rørforringelse osv. Det er nemlig dig som sælger der står med ansvaret for den lovmæssige stand af boligen. Dette betyder, at alle installationer skal være udført korrekt af en autoriseret VVS’er.

Hvis du ikke får udbedret disse installationer, vil du blive gjort erstatningspligtig og pengene til lovliggørelse trækkes fra salget. Hvis du derimod får lavet et VVS-tjek inden, sikrer du dig imod indsigelser i forbindelse med salget. Efter overtagelse har køber afhængigt af foreningens vedtægter 2-3 ugers indsigelsesfrist.

Samtidig er det vigtigt at du som køber beskytter din investering bedst muligt. Du er ikke sikret i særlig høj grad, hvis boligen ikke har fået udarbejdet en tilstandsrapport samt et VVS-eftersyn. Det er utrolig vigtigt, at du har mulighed for at dokumentere at eventuelle ulovlige installationer i huset, også var til stede inden købet af huset. Dermed er et autoriseret VVS-eftersyn er altså på flere måder en fremragende investering.