Er du klar til de næste boligkøb?

Er du klar til de næste boligkøb?

februar 5, 2020 0 Af Scriptomist

Et boligkøb kan være en stressende og forvirrende proces, og der er utrolig mange ting der skal tages højde for. Især hvis man er førstegangskøber, så er der et hav af regler og dokumenter man skal have styr på. Derudover er der alle de praktiske ting, som en flytning altid fører med sig.

 

Her får du en guide til, hvilke ting du bare ikke må glemme, når du køber ny bolig.

 

Få styr på papirarbejdet

 

Når man er på udkig efter en ny bolig og man skal tage det endelig valg omkring et køb, så er der visse ting som man ikke må glemme.

 

Der findes en lang række regler og lovgivning på området, som den almene borger sjældent helt har styr på. Du skal bl.a. have undersøgt tilstanden på huset og have adgang til en tilstandsrapport. Derudover skal du have udarbejdet en hensigtsmæssig købskontrakt samt have styr på skøde og låneaftaler med banken.

 

Svimler det for øjnene når du tænker på papirarbejdet, så er det en god idé at få kompetent rådgivning inden du kaster dig ud i selve købsprocessen på egen hånd. En professionel boligadvokat kan nemlig hjælpe dig gennem alt arbejdet og rådgive dig på områder, hvor du får brug for det.

 

Søger du hjælp fra en person kan du i sidste ende undgå ubehagelige overraskelser efter den afsluttede overtagelse af den nye bolig.

 

Læs også; Derfor bør og skal du overveje en digital boligadvokat.

 

Planlæg dig ud af stressende situationer

 

Fra at man finder ud af at man ønsker en ny bolig til at man egentlig sidder og spiser aftensmad i den nye spisestue, der er der mange trin og udfordringer man skal igennem.

 

Selve boligjagten er utrolig tidskrævende og den kan have en drænende effekt på både energi og økonomi. Det er ikke altid lige nemt at finde den helt rigtige bolig, og bor man i et af landets større by, så vil der være rift om de gode boliger.

 

I den forbindelse kan det være en god idé at strukturere både din boligsøgning og selve købet, så du undgår at løbe tør for tid og mentalt overskud. Et godt udgangspunkt kunne være at få juridisk hjælp til regler for tingløsning eller lignende, så du har helt styr på alle al lovgivningen inden papirarbejdet skal tages hånd om.

 

Læs også; Tingløsning af skøde – gælder de nye regler her?

 

Dernæst kan det være en god idé at strukturere selve fraflytning og indflytning, så du ikke ender i en situation hvor du skal kører med 24 vågne timer i træk for at kunne nå det hele.

 

Skal du f.eks. fraflytte din gamle bolig inden du kan flytte i den nye, så find et holdbart sted hvor du kan bo indtil den nye bolig er klar. Begynd med planlægningen af overgangsperioden i tide, så du ikke ender med halvhjertede løsninger, der stresser dig og giver dig unødige bekymringer.

 

I visse situationer kan en god planlægning spare dig for mange penge, som du ender med at bruge i pressede øjeblikke.