Er 2022 året, hvor du skal skifte til en elbil?

august 21, 2022 0 Af admin

Fra øget rækkevidde til avanceret teknologi – nye elbiler virker som den komplette pakke. Men er de det også? Vi spørger eksperterne.

Der er flere elbiler på de australske veje end nogensinde før. Bekymringer om rækkevidde, opladere og køreegenskaber er ved at blive fjernet med udviklingen inden for teknologi og infrastruktur. Med så mange nye modeller, der er på vej ind på det australske marked, er her hvorfor eksperterne mener, at 2022 kan være året, hvor du skal skifte til en bæredygtig bil.

 

Tilgængeligheden af opladningsmuligheder er bedre end nogensinde

I de seneste par år er elbiler blevet langt mere almindelige. Der er flere modeller til rådighed. Folk ser, at deres foretrukne bilmærke har en EV på vej, og ser flere på vejene. Jeg tror, at det, der virkelig har ændret sig, især i det seneste stykke tid, har været de højere benzinpriser. Det har flyttet samtalen for folk til at spørge: Okay, hvad skal min næste bil være? Er jeg nødt til at overveje noget andet end en benzinbil?

Alligevel siger de ofte, at der ikke er nok opladere til elbiler. Men der er ikke meget, vi ikke har set inden for opladning – vi har en løsning på alle de problemer, du står over for.

Bekymringen for at løbe tør for batteriopladning hænger sammen med tanken om, at der ikke er nok steder, hvor man kan stoppe og lade op. Det er først, når man begynder at lede efter dem, at man begynder at lægge mærke til dem overalt. Det er ikke meningen, at de skal skille sig ud.

Virkeligheden er, at det meste af din opladning vil foregå hjemme eller på din arbejdsplads. Behovet for offentlig opladning er en meget mindre procentdel. I stedet for at tage til en tankstation kommer du tilbage og sætter den i stikkontakten, og så går det op for dig, at det var ikke anderledes end det, jeg normalt ville gøre. Hvis du har den tilsluttet den derhjemme eller på arbejdet, giver det dig mere end nok ekstra rækkevidde til at dække alle dine kørselsbehov.

Måske er det en frygt for forandring. Folk antager, at det at køre i en elbil er meget anderledes end det, de gør i øjeblikket. At få folk til at sætte sig ind i bilerne er den nemmeste måde at dæmpe denne frygt på. Så snart man sætter sig ind i en elbil, indser man, at det ikke er uvant. Elbiler er ikke anderledes, helt præcist – de er et udstillingsvindue for alle de gode ting, som virksomheden kan levere.

 

Det handler ikke kun om miljøet – det er også et godt økonomisk valg

Mange mennesker tænker i øjeblikket først og fremmest på benzinprisen. De forsøger at forstå: Hvor er den på vej hen, og hvad betyder det for mit husholdningsbudget i fremtiden? En elbil er nu begyndt at give økonomisk mening, ikke kun som et miljømæssigt valg.

Det er meget sjældent, at vi overvejer omkostningerne i bilens levetid. Det kan være et ret svært begreb at forstå. Folk begynder nu at tænke, at jeg bruger 2 000 dollars om året på benzin og vedligeholdelse. Hvis jeg lægger det sammen over en årrække, er det en betydelig sum penge. https://www.billigladestationer.dk/ladekabler/

Hvis jeg har en elbil, betaler jeg det, der svarer til 15-20 cent pr. liter, fordi de er så billige at oplade. Forbrugerne tænker, at hvis de kan få lidt hjælp til at komme ind på markedet og betale de ekstra penge for deres køretøj, så vil de på lang sigt være bedre stillet.

Desuden er forbrændingsmotoren i det store og hele nu på toppen af sin effektivitet. Hvis producenterne bruger mange penge, kan de gøre den mere effektiv, men det er ikke et økonomisk rationelt valg for dem.

At give folk mulighed for at sætte sig bag rattet [af en elbil] er så vigtigt for at kunne forstå, hvad teknologien handler om. Nogen med førstehåndserfaring indser, at det her er ikke alt det, jeg har hørt – det her er faktisk bedre.

 

En god elbil er hele pakken

Hvis det handler om at gøre livet lettere, synes jeg, at det er det helt rigtige tidspunkt at skifte til en elbil. Hvis det handler om at ville have en indflydelse, er det absolut det rigtige tidspunkt at gøre det nu. Det handler om at være på det rigtige sted og forsøge at gøre en forskel i verden.

Der er så meget godt ved elbiler. Teknologien er fantastisk i disse biler. Hvis du foretager en søgning, vil du opdage, at der er mange flere ladestationer omkring os. Opladningen vil uden tvivl blive hurtigere. Noget af den nye teknologi, der er på vej, vil oplade den op til 50 % inden for 20 minutter. Hvis vi vænner os til at sætte bilen i stikkontakten hver eneste aften, er der ikke noget, der hedder “range anxiety”.

Det eneste, man skal gøre, er at planlægge ordentligt. Og teknologien er så smart, at den vil hjælpe dig med at planlægge det. Så hvis du vender dig om og siger: “Hej Google, jeg skal fra A til B og stoppe ved en ladestation”, vil den planlægge din rute efter det.

Vores vision for vores bæredygtige fremtid er, at vi som virksomhed vil være klimaneutrale i 2040. Alt, hvad vi gør, fra vores fabrikker til vores leverandører, til vores forhandlere i Australien, til vores leveringsagenter, til alle, vi arbejder sammen med her, hele kæden vil være 100 % klimaneutral. Vi forsøger at være et brand, der gør en forskel i verden.

Så det handler ikke om, hvorvidt det er det rigtige tidspunkt at købe en EV. Det er det rigtige tidspunkt til at forsøge at foretage små ændringer, så vores smukke planet forhåbentlig vil eksistere meget længere.