En naturskifer facade som holder i 100 år

En naturskifer facade som holder i 100 år

december 30, 2019 0 Af simonnygaard

Når man skal vælge den rette beklædning til sin naturskifer facade på sit byggeri, så er det vigtigt ikke blot at vælge udfra, hvad man synes er flottest.


Træ er et bæredygtigt byggemateriale, som kan genanvendes, men til gengæld skal det vedligeholdes ved både at renses og males jævnligt.
Mursten er et godt materiale, fordi det holder i lang tid, men tilgengæld bruges der en del ressourcer på at brænde materialet, og derfor er det ikke et ideelt materiale, hvis man vil lave et byggeri, der samtidig er bæredygtigt.


Beton er det værste materiale, man kan producere, fordi det udleder rigtig meget CO2 ved produktion.
En beklædning af skifer til facade holder længere end du selv gør. Skifer skal hverken afrenses eller males, faktisk slet ikke vedligeholdes. Den ældes smukt og vil bevare sin smukke naturgrå farve, selv om 100 år.


Grunden til at overfladen ikke blegner er, at naturskifer har et naturligt olieindhold og en lav vandopsugning.
Naturskiffer er et 100% rent naturmateriale og derfor også et uovertruffent valg, hvis man vil passe på miljøet.


En beklædning med naturskifer er klimavenlig sammenlignet med andre typer beklædning, fordi naturskifer har en lang holdbarhed, hvor der kun skal bruges ressourcer til udskiftning med 100 års mellemrum. Brydningen af naturskifer indeholder ingen skadelige stoffer, da det kun består af naturligt omdannet leraflejringer.
Skiferbeklædningen kan anvendes både til nybyggeri og renovering af såvel store boliger som enfamilieshus, villaer, tilbygninger eller lignende til store fredede ejendomme, såsom slotte eller historiske bygninger.


En beklædning i skifer giver en levende og smuk facade, hvor den naturlige rustikhed er opnået ved, at alle skifer er håndkløvede og håndsorterede.
Til nybyggeri kan skifer bruges til alle slags konstruktioner. Ved efterisolering vil facaden beklædes med mineraluldbatts, vindpap, afstandslister, lægter og naturskifer.
Ved skiferbeklædning af træhuse fastgøres skiferen dirkete på den eksisterende træbeklædning eller med ekstra isolering.


Ved trekantsgavle monteres skiferen direkte på den eksisterende beklædning af træ.
En beklædning af skifer kan ligeledes bruges til læmure, carporte, skure eller andre lodrette beklædninger, som med en vedligeholdesfri skiferbeklædning vil beskytte.

Hvis man ønsker at skifte facade, kan skiferen genanvendes og er derfor et materiale, der på mange måde er en god investering. 

En skifer, der ikke længere bliver brugt som beklædning kan ligeledes bruges som tegl, som gulv eller sågar som bordskåner.