Det kan være en jungle at leder efter den bedste a-kasse, da der findes mange forskellige.

juni 23, 2021 0 Af admin

Det kan være en jungle at leder efter den bedste a-kasse, da der findes mange forskellige.

Allerede for starten skal du være opmærksom på, om du søger efter en tværfaglig a-kasse eller specialiseret a-kasse, da denne faktorer har betydning for, hvor meget faglig viden a-kasser har indenfor din branche. Indenfor a-kasser findes der f.eks. specialiseret a-kasser indenfor f.eks. salg og kommunikation, undervisning, social og sundhed, informationsteknologi osv. Derudover findes der også a-kasser, som er mere målrettet selvstændige. Når du har vurderet de bedste a-kasser ud fra din profession, har du indsnævret mulighederne af a-kasser. 

Derefter skal du gøre op med dig selv, hvilke krav og forventninger du har til din kommende a-kasse, da det kan hjælpe dig med at finde den bedste a-kasse efter dine behov. A-kasser tilbyder forskellige ydelser efter hvilken pris de har. Derfor skal du også være opmærksom på, at det ikke altid er prisen, som gør en a-kasse den bedste. Men når det er sagt, jo højere en kontingentpris der er, jo mere får du ikke udbetalt i dagpenge, da dagpengesatsen er det sammen ligegyldig hvad du betaler. Men det er ydelserne, som er årsager til, at du kan komme til at betale mere i kontingent. En ydelse kan f.eks. være et ønsker om løbende vejledning og sparring angående dit CV og motiveret ansøgning hos din a-kasser. Det kan også være, at du ønsker at a-kasse skal tilbyde workshops og kurser. Dermed kan det også være en ide, at undersøge hvor i landet a-kassen har sine fysiske afdelinger, så du kan minimere transporttid ved deltagelse i workshops og kurser. Ligegyldig hvad, så skal du deltage i rådighedssamtaler med a-kassen, som typisk finder sted hos dem. En anden faktorer, som vil være en god ide at have med i sine overvejelser er om a-kassen har et samarbejde med en fagforening, så man kan betale en samlet pris for begge dele. Ved betaling til en fagforening kan du få juridisk hjælp i forbindelse med kontraktbrud og de kan kigge din ansættelseskontrakt igennem, får du skriver under på noget. Derudover kan du også få rådgivning i forhold til overenskomstmæssige vilkår.  

Som du kan se, så er der flere faktorer, som kan have indflydelse på dine behov, og derfor er den bedste a-kasse et meget individuelt valg. Men når du har gennemgået disse overvejelser, så er du ved at være klar til at træffe din beslutning om, hvilken er den bedste a-kasse for netop dig.