Derfor er det en god ide at alliere sig med en boligadvokat

Derfor er det en god ide at alliere sig med en boligadvokat

december 8, 2020 0 Af admin

Det at flytte kan være en både spændende og skræmmende oplevelse, lige meget hvor mange gange man har prøvet det før. Bare tanken om, hvorvidt man kommer til at kunne falde til i de nye omgivelser, kan være tankestof nok for både børn og voksne. Derudover skal man dog også tænke over transport, renovation og ikke mindst køb og salg af boliger. Ikke mindst den sidste kan virkelig trække tænder ud, for det er en lang og kompliceret proces, som de færreste har penge, tid eller lyst til at opnå nok gange til at blive erfaren ud i det. Det er selvfølgelig derfor, der findes ejendomsmæglere. Ejendomsmæglerens interesse består dog først og fremmest i at tjene penge og få solgt så hurtigt som muligt. Ønsker du i stedet nogen, som vil være utvetydigt på din side i din jagt på en ny bolig, kan det derfor være en god ide også at alliere sig med en boligadvokat. 

Om boligadvokater

Som navnet antyder, er en boligadvokat ganske enkelt en advokat, der har specialiseret sig i juridiske aftaler angående køb og salg af boliger. Grundet den ekspertise, er en boligadvokat den allerbedste allierede at have på et marked, hvor det handler om store penge og lange kontrakter. Som køber kan en boligadvokat hjælpe dig med at gennemgå alle de rigtige papirer, så du er helt sikker på ikke at blive snydt i handlen. Det kan være alt fra tilstandsrapporten til den egentlige købsrapport. En boligadvokat kan dog også være relevant, når du skal sælge det gamle hus. På den måde kan du for eksempel undgå at skulle betale for en ejendomsmægler oveni. I stedet får du selv lov til at fremvise den bolig, du kender bedst, mens boligadvokaten sørger for, at alle de relevante dokumenter bliver lavet eller fundet og kommer videre i systemet.

Gør processen nem med den rette boligadvokat

En boligadvokat kan og bør altså være central for processen, hvad end du skal købe, sælge eller begge dele. Derfor er det også fuldstændig afgørende, at du finder en boligadvokat, du godt kan lide og som du stoler på. I skal trodsalt arbejde tæt sammen. Derudover kan det være en god ide at få sig en lokal boligadvokat. Er du for eksempel fra Odense eller omegn, så bør du prøve at finde en boligadvokat fra Odense. På den måde er der nemlig langt større chance for, at din boligadvokat kender områdets små særheder og kan navigere det, der ellers hurtigt kan blive en juridisk jungle lettest muligt. Det kan endda være, at du er heldig, at din advokat har et par gode forbindelser på markedet, der kan komme både dem og dig til gode.

 

Du bør dog også huske på, at ejendomsmæglere såvel som boligadvokater kun er til for at gøre processen nemmere. De kan ikke træffe beslutningerne for dig. Det vigtigste at huske, når du skal flytte, er derfor ikke alle papirerne eller mormors gamle skænk. Det er derimod at lytte til maven. Kun sådan er du sikker på at blive tilfreds med din store beslutning.