Bliv klar til en varm sommer i haven

maj 31, 2021 0 Af Nico

Foråret er i fuld gang, og planterne udenfor er begyndt at blomstre. Tiden går hurtigt, og det varer ikke længe før vi nærmere os de varme sommermåneder. Den danske sommer lægger op til sjove dage med leg og mange hyggelige stunder i haven. Her er hvad du kan gøre, for at være sikker på din have står 100% klar inden sommeren melder sin ankomst. 

Lav en kæmpe hovedrengøring 

Når sæsonerne skifter, så er det også på tide, at man giver sin bolig en frisk begyndelse. Den årlige hovedrengøring af hele boligen indebærer lidt ekstra, end den normale rengøring gør. Sørg for eksempel for at vaske alle de steder, som man normalt kan finde på at springe over. Det kan virke uoverskueligt at komme i gang, men når rengøringen er færdig, så vil du føle, at du har fået et helt nyt hjem. Og samtidig kan du bagefter slappe 100% af, når du vil være ude i haven – dét må da gøre det hele værd. 

Forkæl din bolig 

Er du interesseret i at gøre lige dét ekstra, for at din bolig kommer til at se knivskarp ud til sommer, så kan du også overveje at tage fat i et firma som Nanostone. Nanostone tilbyder mange former for service, hvor ting som facader, tag og fliser, bliver gjort så gode som nye. 

 

Det kan især være dine fliser, som trænger til en ordentlig omgang. Som årene går, så bliver fliserne udsat for skiftende årstider, og det indebærer påvirkninger af sol, vind og vejr. Det kan være hårdt for fliserne, at der i Danmark er meget skiftende vejr i forbindelse med årstiderne, og det er derfor ikke sikkert, at de fremstår som nye efter nogle år. Men ens have ser bare flottest ud, hvis ens fliser ser rene og pæne ud. 

Udnyt din have og naturen 

I løbet af foråret, så er der mange ting, der begynder at dukke op i naturen. Foråret er for eksempel lig med bær-sæson, så hvis du er så heldig at have bær-buske i din have, er det en oplagt mulighed for at tilberede noget lækkert. Det kan derfor være en god idé, hvis du er forberedt, og har købt de redskaber og ingredienser der skal bruges i den mad, som du vil tilberede. 

 

Idéer til opskrifter du kan lave med dine egne bær fra haven er: 

  • Marmelade – fordelen er, at det kan holde sig i mange måneder
  • Forskellige tærter 
  • Smoothie 

 

Du kan også altid fryse dine bæer ned. På den måde kan du tage dem op og få gavn af dem, når du når til sommermånederne. Og på de rigtig varme dage er oplagt at lave hjemmelavede ispinde – mums.