Belysning og lamper i indretningen

november 21, 2022 0 Af admin

Der går rigtig mange tanker og planlægning i at etablere og kickstarte en ny indretning eller blot ved at skulle arbejde videre på en eksisterende indretning, uanset om det er til din bolig, dit hjem, et sommerhus eller et kolonihavehus. Indretningen handler i grundtræk om at finde de rigtige møbler og få dem placeret på de rigtige steder, således at der skabes harmoni, funktion og en fryd for øjet. Et godt indrettet hjem skal inspirere og skabe misundelse hos andre, ligesom det skal fungere til at man kan leve i det, uanset om man bor der alene eller sammen med sin familie. Er du god til at indrette hjem, så får du hurtigt klaret dette, men føler du dig overvældet af opgaven med at indrette, så kan det hurtigt blive en stor opgave, som man udskyder eller får hjælp til fra andre mennesker eller professionelle.

 

Men lad os så antage, at du har godt styr på din indretning og du ved hvor alle møblerne skal stå i boligen, ja så kommer hele udfordringen med lamper og belysning. Her findes der rigtig mange muligheder, såsom loftlamper, pendler, bordlamper, væglamper, natlamper og sengelamper. Det er ikke super vigtigt hvilken lampetype du vælger, men det vigtige ligger i hvor du placerer dem og hvilken belysning de giver. Vælger du eksempelvis en lampe, som giver en rolig belysning, så kan det skabe hygge og afslappethed i et rum. Det vil fungere godt i afslappede rum, hvor man eksempelvis ser TV, læser bøger eller sover. I den anden ende af spektret, så kan du skabe lidt mere vildt lys med kraftige, klare eller blinkende lamper. Der er nærmest et utal af forskellige typer pærer og forskellige typer lamper, som kan skabe mange forskellige typer af lys og belysning. Hvis du er til det lidt mere kraftige lys, så skal du passe på med at placere det steder, hvor det vil genere dig. Det kan være smart at have i garagen eller på værkstedet, hvor du måske gerne vil bruge det kraftige lys til at gøre nogle ting lidt tydeligere. Her vil du kunne opsætte en loftlampe eller en gulvlampe, og finde en pære med et kraftigt lys, som passer til. 

 

Der findes også muligheder, som ligger mellem det svage og det kraftige lys. Det kalder vi mere normalt lys og det er den type belysning og lamper, som de fleste danskere vælger til deres indretning og deres bolig. Normal belysning vil passe godt i alle rum, hvor der ikke er et ekstra behov for en svag belysning eller en kraftig belysning. Du kan også frit vælge mellem de forskellige lampetyper, såsom bordlamper og pendler, da der er lavet normale pærer til alle typer af normale lamper.

 

LED og farverige pærer skal du være lidt påpasselig med. Måske kan du godt finde nogle, som passer til dine loftlamper eller dine gulvlamper, bordlamper eller lygter. Det er umiddelbart ikke der, at problemet ligger. Udfordringen vil være hvordan det passer ind med resten af din bolig. Har du generelt set meget afdæmpede møbler, hvide vægge og et roligt indtryk på tværs af hjemmet, ja så vil det måske ikke passe lige så godt med diskolys, farverige pærer og LED lamper.

 

Hvis du er i tvivl om hvad du skal vælge, så kan du måske spørge hos en lampe-ekspert eller nogle bekendte, som kommer på besøg i dit hjem. Forskellige tider af dagen, kan også have en indvirkning på hvordan belysning fra de forskellige lamper virker og hvor stærke de er. Midt på dagen vil der være meget naturligt lys og derved vil det kunstige lys kunne virke lidt svagere. Hvis du vil læse mere omkring lamper og belysning, så kan du besøge Trendyfour Living.