At investere i ejendomme

august 2, 2021 0 Af admin

Hvis du har lidt overskud i økonomien, kan det være du leder efter gode muligheder for investering. Ejendomme til udlejning er altid en god mulighed, og det siger da også sig selv. Gennem husleje fra diverse lejere kan du hver måned skrabe penge ind, og i løbet af nogle år begynde at skabe profit. Det kan virke som en krævende investering, og der en del at holde styr på, men ejendomme kan være en god hobby og sidegesjæft, hvis du brænder for det. Her får du lidt grundlæggende tips

Vær organiseret omkring det

Først og fremmest er det vigtigt at have en rutine og være organiseret, når det kommer til dine ejendomme. Hav en bestemt tid på ugen, hvor du åbner for henvendelser fra dine lejere, og hav en fremgangsmåde, hvis noget går galt i et lejemål.

Du skal selvfølgelig også sørge for at sætte klare rammer og regler for dine lejere, så de ved, hvad reglerne er. Her kan det være en fordel, at du ikke blot skriver reglerne ind i kontrakten, men at du også gør det klart via for eksempel Facebook eller et møde, så de for eksempel ved, hvad der sker, hvis de ikke betaler husleje.

I sidste ende er det vigtigste for dig, at reglerne overholdes, og det er aldrig sjovt at komme ud i en erstatningssag. Derfor er det en god idé med faste rammer.

Det er også en rigtigt god idé at hyre et firma som eindom.dk til at administrere lejemålene for dig, så du ikke selv skal bruge mere tid på det. Når du bruger et firma, som er specialiserede i at administrere ejendomme, kan du være sikker på, at der ikke bliver spildt tid, men at tingene bliver gjort så effektivt som muligt.

En god pensionsopsparing

At investere i ejendomme udgør også en rigtigt god pensionsopsparing. Ud over at du har en løbende indkomst, i hvert fald når lånene er betalt af, så har du også værdien af ejendommene, når du engang sælger dem.

Køber du ejendomme, der ligger lidt i udkanten af det centrale København, Århus, Odense eller Aalborg, så er der gode chancer for, at de vil stige i pris. Hvis du først sælger dem om tyve eller tredive år, så vil byen være vokset, og det, der før var udkanten vil nu virke mere centralt. Tænk bare på, hvor meget en lejlighed på ydre Nørrebro må være steget i løbet af de seneste tredive år til nu, hvor det er et af de mest attraktive steder at bo til leje.