4 gode råd til dig, som ønsker at flytte til leje

4 gode råd til dig, som ønsker at flytte til leje

marts 1, 2021 0 Af Martin-wedigi

Sponsoreret af Lead Supply

Bor du stadig hjemme, og kan det ikke gå for hurtigt med snart at flytte for dig selv? Eller er du allerede udeboende, men ønsker blot at finde en ny lejebolig? Uanset hvilken situation du står i, er der rigtig mange ting at holde styr på, når du skal flytte til leje. Men fortvivl ej, for der er hjælp at hente. Du kan læse med i nedenstående og få 4 gode råd til din kommende flytning.

 

1. Lav en grundig gennemgang af lejemålet

Inden din flytning vil det være en god idé at sørge for at undersøge dit kommende lejemål i den grad, det er muligt. Mange eventuelle uenigheder kan undgås ved, at du som lejer på forhånd kender til din kommende lejeboligs stand og mangler allerede fra start. På den måde kan du justere dine forventninger og derved undgå at blive negativt overrasket. Ligeledes vil det være en god idé at undersøge andres erfaringer med den pågældende udlejer, da nogle udlejere er bedre end andre.

 

2. Undersøg mulighed for boligstøtte

Når du flytter til leje, har du med stor sandsynlighed mulighed for at opnå boligstøtte. Dog er der visse betingelser, der skal være opfyldt. Du kan allerede inden du flytter ind finde ud af om, og i så fald hvor meget du er berettiget til i boligstøtte. Er du berettiget til boligstøtte, kan der godt gå et stykke tid fra du ansøger, og indtil at ansøgningen bliver godkendt. Derfor er det en god idé at søge om boligstøtte allerede inden du flytter.

 

3. Læg et budget

Det er en dyr post på kontoen at flytte i lejebolig, hvis du har boet hjemme hele sit liv. Derfor kan det godt komme som en stor overraskelse, at der for hver måned skal betales husleje, ej, vand og varme. For at undgå en ubehagelig overraskelse, er det en god idé at få lagt et budget, så du ved hvad du kan forvente af dit kommende liv som udeboende. Hvis pengene kniber, er der mange som overvejer muligheden at dække udgifterne ved hjælp af et lån. Er du i samme overvejelse, anbefaler vi at du tager et kig på eb lån inden. Her finder du en låneguide, som kan hjælpe dig med at finde et passende lån, som ikke koster mere end højest nødvendigt.

 

4. Få styr på forsikringerne

Hvis du flytter hjemmefra og i lejlighed for første gang, er det vigtigt, at du får ordentligt styr på dine forsikringer. Indtil nu har du måske været dækket af dine forældres forsikring, men er det højst sandsynligt ikke længere, når du først er flyttet. Derfor er det yderst relevant at undersøge dette forhold nærmere. Ligeledes vil det være en rigtig god idé at tegne en indboforsikring, der vil gå ind og dække dine materielle ejendele. Som en stor fordel er der faktisk ofte en ansvarsforsikring inkluderet i din indboforsikring. Ansvarsforsikring vil gå ind og dække, hvis du ved et hændeligt uheld skulle komme til at ødelægge andres ting.