Valutakurser, skatteregler og mæglere: Det bør du vide, inden du køber feriebolig i udlandet

Valutakurser, skatteregler og mæglere: Det bør du vide, inden du køber feriebolig i udlandet

marts 30, 2020 0 Af admin

Ak ja, vi drømmer vel alle om at kunne tage på ferie uden hvert år at skulle bøvle med at finde det helt rigtige hotel, finde den helt rigtige feriedestination og dernæst forsøge at tilpasse ferien, så banken derhjemme ikke løber tom inden ferien er ovre og vi igen skal hjem til det daglige rotteræs.

For de fleste forbliver dette dog en drøm. Man lærer med tiden at favne feriestressen og de tilhørende søvnløse nætter. Hvis man har job i forsvaret, så er hele verden din arbejdsplads, og du har derfor mere og bedre brug for en omregner.

For visse danskere er dette dog ikke acceptabelt, og de søger derfor en anden løsning. Det starter som en simpel idé, der dog er knap så simpel i udførelsen: En feriebolig i udlandet.

Hvorfor købe en feriebolig i udlandet?

Men hvorfor overhovedet gøre sig tanker om en feriebolig i fjerne egne, som man kan kalde sig ”hjem udenfor hjemmet?”. For mange er det ofte boligpriserne der kan virke tillokkende: I mange lande er disse en del lavere end i vores lille Danmark.

En anden fordel ved udenlandske ferieboliger, er at man med lidt planlægning kan vælge at købe bolig i et land, der ikke blot tilbyder en fantastisk lokal kultur, men også yderst favorable valutakurser. Ønsker du store besparelser på bankkontoen når den perfekte feriebolig skal købes eller er boligpriserne lige meget og du kunne blot tænke dig lidt flere penge til sjov og underholdning mens du er på ferie, kan det betale sig at få feriebolig i et land, hvor den danske kroner strækker sig lidt længere pr. øre.

Særligt Tyrkiet, Thailand og (lidt overraskende) Island er særligt ”venlige” overfor danske pengepunge. Du kan selv tjekke hvilke lande der byder på de bedste valutakurser på denne her side.

Kender du reglerne for din kommende ferieejendom?

At købe ny bolig involverer dog mere end blot at planlægge i hvilket land du gerne vil købe ejendom – der er samtidigt en lang række regler, du som kommende ferieboligejer bør have styr på.

For det første er det vigtigt at huske, at når du er dansk statsborger med bopæl i Danmark, og ejer en feriebolig i udlandet, skal du stadig betale ejendomsværdiskat i Danmark, selvom boligen befinder sig i et andet land.

Overvejer du at anskaffe en ejendom i udlandet, er det derfor en god idé at vende ideen med en advokat først. Den rette ekspertise kan værne dig mod de mest gængse ejendoms-dramaer: Vidste du f.eks. at i Spanien kan flere ejendomsmæglere være tilknyttet samme bolig? Så du kan risikere at betale et startbeløb til én mægler og miste hele startbeløbet, fordi salget går videre til den næste i rækken.
Ejendomskøb i udlandet handler derfor om mere end blot de særlige boligregler – det handler også om at undgå unødvendige forhindringer der kan koste dig både tid og penge, så din nye feriebolig får den bedst mulige start.